Σ’ όλα τα επίπεδα, οι νηπιαγωγοί μας είναι δίπλα στα παιδιά σας και αφοσιωμένοι σ’ ένα στόχο: να βοηθούν πάντα τα παιδιά σας να μεγιστοποιούν τις δυνατότητες τους σε τέσσερις βασικούς τομείς:

  • Σωματική ανάπτυξη
  • Γνωστική ανάπτυξη
  • Κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξη
  • Συναισθηματική ανάπτυξη και συμπεριφορά

Οι τάξεις

Μωρά-Πρώτοι μήνες:

το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας φροντίζει πάρα πολύ το κάθε μωρό ξεχωριστά ώστε να μπορεί να κρατά το κεφάλι του, να γυρίζει, ν’ ανταποκρίνεται και να εντοπίζει ήχους και οπτικά ερεθίσματα, όπως επίσης ν’ αναγνωρίζει αντικείμενα και τους ανθρώπους γύρω του.
Διαθέτουμε πάρα πολλά παιχνίδια κατάλληλα για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του μωρού σας ώστε να μπορεί να φθάνει, να πιάνει και να μετακινεί αντικείμενα καθώς αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο γύρω του.
Ανταποκρινόμαστε με αγάπη στα χαμόγελα του μωρού σας, στα μουρμουρητά, στις μικρές φωνούλες και τις παιδικές κουβεντούλες διότι αποτελεί τη βάση μιας επιτυχημένης γλωσσικής ανάπτυξης και επικοινωνίας. Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε το μωρό σας καθώς μαθαίνει να σηκώνεται, να "μπουσουλάει" και να περπατάει.

12-24 μηνών:

Τώρα που το μωρό σας είναι σε διαρκή κίνηση του παρέχουμε έναν ασφαλή ελεγχόμενο χώρο γεμάτο με παιχνίδια που δίνουν ερεθίσματα και δραστηριότητες που του επιτρέπουν να συνεχίζει να εξερευνά. Τα παιχνίδια αυτά και οι δραστηριότητες το ενθαρρύνουν να αναπτύσσει συμπεριφορές που έχουν κάποιο στόχο και να μαθαίνουν την αιτία και το αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν γύρω τους. Με τραγουδάκια και παιχνίδια το προσωπικό μας δίνει πάντα τη δέουσα προσοχή στο κάθε παιδί ξεχωριστά κι αυτό το βοηθάει να πλησιάζει και να εμπιστεύεται τους μεγάλους. Εάν επιθυμείτε, το παιδί σας μπορεί να έρχεται σ’ επαφή και με την Αγγλικά γλώσσα με δίγλωσσα παιδικά ποιηματάκια, τραγουδάκια, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Μικρά 2-3 χρονών:

Τώρα πλέον το μωρό σας μπορεί να αξιοποιήσει τους μεγάλους χώρους μας και τους εσωτερικούς όπου υπάρχουν παιχνίδια για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων, και τους εξωτερικούς που βοηθούν στη σωματική ανάπτυξη και την ευεξία. Ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της γλώσσας, τη μνήμη και τις δεξιότητες με παιχνίδι, δημιουργικές δραστηριότητες και βιβλία. Η ανάπτυξη της αυτονομίας, των επιλογών, της αυτοσυγκράτησης, του αυτοελέγχου και της αυτοεκτίμησης ενθαρρύνονται με τρυφερότητα καθώς το παιδί σας εξερευνά και αισθάνεται τον κόσμο γύρω του. Αν το επιθυμείτε , το παιδί σας μπορεί να συμμετέχει σε δραστηριότητες στ’ Αγγλικά οι οποίες θα ενδυναμώσουν το νου και θα διευκολύνουν τη μάθηση.

Προσχολική ηλικία, τάξεις α, β 3 και 4 ετών περίπου:

Τώρα το παιδί σας είναι σε θέση να δείχνει την αυξανόμενη αυτονομία και ανεξαρτησία, η γλωσσική έκφραση βελτιώνεται και οι προτάσεις του γίνονται πλέον γραμματολογικά πολύπλοκες. Σ’ αυτή την ηλικία το παιδί σας θα απολαμβάνει τις δημιουργικές μας δραστηριότητες όπως την τέχνη, τη μουσική, το θέατρο και τα βιβλία. Σ ’αυτή την ηλικία προωθούμε και το εποικοδομητικό και δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και το ομαδικό. Ενθαρρύνουμε και βοηθούμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να χαίρονται τα επιτεύγματα τους καθώς αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν τους ανθρώπους γύρω τους και καταστάσεις που έχουν κάποιο σκοπό και αυτοκατευθύνονται. Θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το παιδί σας ν’ ακούει την Αγγλικά γλώσσα με διάφορες δραστηριότητες όπως η τέχνη, παιχνίδια και αφήγηση ιστοριών. Καθώς το παιδί σας γίνεται όλο και πιο κοινωνικό και επικοινωνιακό, η φιλικότητα και η ευγένεια είναι στοιχεία της καθημερινότητας του. Οι πολλές σωματικές δραστηριότητες και εντός του σχολείου και έξω όταν το επιτρέπει ο καιρός, θα ωφελήσουν το παιδί σας πάρα πολύ.

Προσχολική ηλικία 5-6 ετών:

Καθώς το παιδί σας ωριμάζει το βοηθούμε να αναπτύξει δεξιότητες ζωής:

  • Ανάπτυξη υγειούς σώματος- συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε πολλές σωματικές δραστηριότητες, οργανωμένο και ελεύθερο παιχνίδι ώστε το παιδί σας να είναι υγειές και σε καλή φυσική κατάσταση. Χρησιμοποιούμε επίσης οργανωμένες δραστηριότητες για να βελτιώσουμε τις κινητικές δεξιότητες και το συντονισμό.
  • Ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων- ενθαρρύνουμε την παιδική περιέργεια και τη δυνατότητα επιλογών καθώς το παιδί σας πλέον αναπτύσσει τις δεξιότητες σκέψης ανώτερου επιπέδου. Οι δεξιότητες μνήμης και οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων αναπτύσσονται με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια. Διδάσκονται δεξιότητες γραπτού λόγου, στοιχειώδους ανάγνωσης με έμφαση στα βιβλία. Όσο για τα παιδιά που συμμετέχουν στο δίγλωσσο πρόγραμμα, πολλές απ’ αυτές τις δραστηριότητες γίνονται στ’ Αγγλικά.
  • Ενθάρρυνση κοινωνικότητας και επικοινωνίας – με πολλές δημιουργικές δραστηριότητες (τέχνη, θέατρο, μουσική, βιβλία) και παιχνίδι, το παιδί σας μαθαίνει να επικοινωνεί πιο αποτελεσματικά και να αλληλεπιδρά με τ’ άλλα παιδιά. Βοηθούμε το παιδί σας να γίνει πιο κοινωνικό και επικοινωνιακό καθώς αναπτύσσει δυνατές σχέσεις, κάνει φίλους, μαθαίνει να συνεργάζεται με τ’ άλλα παιδιά και να χρησιμοποιεί τη γλώσσα αποτελεσματικά. Δίνουμε την ευκαιρία στο παιδί σας να συμμετέχει στο θεατρικό παιχνίδι και σε παιχνίδια με κανόνες αναλόγως με την ηλικία. Πάνω απ’ όλα ενθαρρύνουμε και βοηθούμε το παιδί σας να έχει αυτοεκτίμηση, καλούς τρόπους και να σέβεται τ’ άλλα παιδιά και το περιβάλλον.
  • Ανάπτυξη συναισθημάτων δεξιοτήτων που κρατούν για πάντα- μαθαίνουμε στο παιδί σας να έχει αυτοέλεγχο και ως προς τη συμπεριφορά και ως προς τα συναισθήματα του. Δίνουμε έμφαση στις αξίες που είναι πιο σπουδαίες και σημαντικές για μας στις "Κίτρινες Ομπρέλλες":

Φιλικότητα - Σεβασμός - Υπευθυνότητα - Καλοί Τρόποι - Αποφασιστικότητα - Ευαισθησία